kolmapäev, 16. oktoober 2013

Maailma Toidupäev

16.oktoobril toimus noortekeskuses mõnus äraolemine. Kõik, kes tahtsid said algselt omale nagu õiged kokad ikka mütsi meisterdada. Hiljem ka seda osavalt katsetada. Meil oli külas Tõstamaa oma vabatahtlik kokanduse juhendaja Janely Kuuskler-Adler, kes valmistas noortega koos nii soolast, kui ka magusat.

Menüü oli järgmine: 
Kiirnuudlitest igati tervislik roog, kuhu sisse lisati nii sibulat, vorsti, porgandit, kui herneid. Kõik see tuli üllatavalt maitsev ning noored nautisid igat ampsu.
Kõrvale sai näksida ise tehtud  krõpse. Viimaseid valmistati lavaššist ja sinihallitusjuustust.
Kõige magusamaks osaks valmis aga kräsupea kook, mis tuli eriti isuäratav.

Kes soovib jätta mõne hea mälestuse või maitseelamuse tagasisidet peakokale, siis võite julgelt kirjutada janely.kuuskler@gmail.com










reede, 11. oktoober 2013

Vallalehe kajastused


Mälumäng

Sügiseteemaline mälumäng toimus meil 11.oktoober. Mängus oli 17 küsimust ning igaüks mängis individuaalselt. Tarkust jagas ja samal ajal ka kogus kõige aktiivsemalt Mari-jaana Siinne.


OOTAME KÕIKI UUESTI TALVISELE MÄLUMÄNGULE NOVEMBRIS!

neljapäev, 10. oktoober 2013

How it's made day

10.oktoobril oli meil ,,How it's made day'' ehk tuvusime tööstustega. Eriti noortematel oli huvitav jägida ja avastada, kuidas ja mis ainetest kõike huvitavait tehakse. 
Vaata ka sina :



Paberi päev

Teisipäeval kasutasime ära enamus vanapaberi, mis noortekesuses leidus. Noored said voltida, kleepida ja lõigata neist välja nii veepomme, loomi, roose jne.

Palju huvitavaid mõtteid ka teistele:

teisipäev, 1. oktoober 2013

Piljarditurniir I

Eile, 30.septembril lõpetasime meie selle aasta esimese piljarditurniiri. Kokku võttis osa 10 noort, kellest 6 pääsesid teise vooru. Meie kõige tublimaks osutus Karl Kalda, kes saavutas terve kuu kestnud turniiril esimese koha.